tirsdag 25. juni 2013

Noen dager føler man seg bare sliten, og har verken lyst til å blogge om boller med kanel i svingene eller "roser og forglemmeiei!"
I dag er en sånn dag!

 Krakkelert nydelig liten engel fra Casa interiør.. <3

Det er litt "opp og ned dager" hos meg for tiden, og jeg har følt meg mye sliten og tom for energi!

I går fikk jeg imidlertid en  veldig hyggelig overraskelse, og det varmet  sååå utrolig godt nå, virkelig et lyspunkt!!!
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 
Mer om overraskelsen kommer seinere!


Det som er sikkert, er at når ting er litt kjipt så går det som regel bedre igjen om litt, og det gjør det helt sikkert denne gangen også!


Ta vare på dagene som er nå, tiden går så fort!
Ha det bra så lenge!

Klem Vigdis

tirsdag 18. juni 2013

Herr Bollerud ....

 

Herr Bollerud eier en bil, Tut – tut,
og den kjører mil etter mil, Tut – tut,og den kjører mil etter mil tut-tut!
Hei!
Forrige uke fikk jeg såå lyst på kanelboller, så da var ikke kjøkkenmaskinen vond å be! :D
Jeg har byttet ut min "gamle" gjærdeig oppskrift med en ny som jeg har funnet hos trinesmatblogg!  

De blir like gode hver gang!!  Forskjellen fra min  "gamle " og denne, er at her elter man inn smøret til slutt isteder for å smelte det og ha det i sammen med melken :)


Her fant jeg : oppskriften: www.trinesmatblogg.no

Bolledeig
  • 950-1000 gram hvetemel
  • 5 dl melk (25-30 grader)
  • 25 gram fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
  • 125-150 gram sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1/4-1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 150 gram smør, i terninger
Kanelfyll
  • 100 gram mykt smør
  • 1-2 ss kanel
  • 5 ss brunt sukker
Til pensling og pynt
  • 1 egg, sammenvispet
  • perlesukker (kan sløyfes)

  •  Ha alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen.
  •  Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjær i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. 
  • . La deigen elte i 10-15 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med mere mel dersom deigen virker løs. 
  • Tilsett så smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter.
     Øk gjerne farten underveis.

    Kle bakebollen med plast eller ha på lokk, og sett deigen på et trekkfritt sted for heving, i ca en times tid.
    Det er viktig at deigen får heve seg i sitt eget tempo.
    En tommelfingerregel er å la den heve til omtrent dobbel størrelse.

    Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to, og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv som er 45-60 cm bred. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over (eller du kan røre sammen ingrediensene og bre det utover). Rull til en pølse fra langsiden og skjær rullen opp i ca 12 boller..

    Legg kanelsnurrene på bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under klede i 30-60 minutter.
    Oppskriften gir ca 24 kanelsnurrer.

    Pensle de ferdighevede kanelsnurrene forsiktig med sammenvispet egg og strø eventuelt litt perlesukker over.



  • Stek kanelbollene midt i ovnen ved ca 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter


 Jeg bruker perlesukker fra Sverige, det er så mye bedre enn det norske!
Er mykt å tygge på og veldig dekorativt synes jeg! 

Disse bollene med denne oppskriften blir så saftige og gode synes jeg!
Nammmmmm....





Snaart ferdige! 

Disse får "bein å gå på!"

Nå er disse for lengst spist opp.. Men nå fikk jeg lyst på mer!! "til helga kanskje"...;)
Håper alle har fine solskinnsdager!

Klem Vigdis

 


mandag 17. juni 2013

Bursdag!

 

I går hadde vi bursdagselskap her i heimen!
Ida fylte 14 år i mai, og endelig fikk vi tromma sammen et selskap. 




 Vi serverte blandt annet  gulrotmuffins
 Bløtkakerullade med jordbær...

                                                                      Brownies...


           
Og min favoritt : Suksesskake :) 



 Kan hende det kommer noen oppskrifter her på bloggen etterhvert!
Det var alt for i dag... Tuddeluuuu!

Hilsen Vigdis

tirsdag 11. juni 2013

Kort innpå... (Tog du han... hihi)

 Hei!

 Altså er jeg kort innpå  (bokstavlig talt?) med et kort jeg laget på bestilling. Naboen skulle ha kort til ei som fylte 50 år :)

                           

 

 

 Er så glad i den dies'n fra spellbinders jeg har brukt her.. både bak bildet, og som skrivefelt! Jeg har brukt ark fra pion, de er bare såå fine også! 
Blomster er fra scrappehjertet.no og fra Ebay. Perler er også fra Ebay.
Sommerfugler er stanset ut med MS puncher 
Til teksten "life begins at 50" har jeg brukt dynamo ;)


Synes hu jenta med strikketøy på bildet er så søt!






Jeg saaa jo jeg var  bare "kort" innom! Så det var alt for i dag!

 Tuddelu! 


Mvh Vigdis




fredag 7. juni 2013

Helg, enda mer Greengate og "urtehage"!

 

Hei alle! 

 

Sola  stråler fra (nesten) skyfri himmel, og det er en perfekt dag å ha fri på!

 

 

Jeg har som noen av dere vet startet opp i "iFokus" nå, og det har vært to SLITsomme uker så langt!

 Men, det er også fint å være der på en måte.. Hyggelige mennesker er det som jobber der i allefall! Det er bare helsa som ikke henger med meg!!

Det er ikke alltid så lett med de kroppene som ikke vil samarbeide,jeg er vant med at det er sånn nå, men noen ganger føler jeg det mer vanskelig enn andre ganger! Kunne tenke meg å klare myyye mer!

Men... i dag er det altså fri, og det er fredag og helg

Og det passer sååå bra, så får jeg hentet meg litt inn!! I kveld er det nemlig utekonsert her i bygda, og det gleder jeg meg til!

Været stemmer jo også som sagt såå bra, SÅ Krysse krysse fingre for formen er litt grei med meg i kveld!

Eldstesønnen og kjæresten er nå på safari i Afrika, og det er nok utrolig spennende!!

Håper de får en kjempefin tur!! :)

Før han reiste, laget han denne "urtehagen" på verandaen! 

Så nå kan vi klippe urter til maten i sommer, hvor herlig er ikke der?! :)) Koselig at de liker litt sånne ting de unge (sånt liker vi som brenner for mat "fra bunnen av")... Han er litt "hobbykokk" han eldstemann min! :) Artig for en "matintressert" mor det ! :)


  



Er det flere enn meg der ute som bare eeelsker Greengate?

 




Jeg synes de har SÅ mange fine mønster og div til serviser, og jeg bruker det jeg har omtrent hver dag! 



 Det går jo så fint å blande mønster også! 

 HELDIGVIS!! For jeg får jo ALDRI bestemt meg for hviket mønster som er finest!!

(Litt Ole Brumm der ,ja takk begge deler! ;) )

 Det meste jeg har, har jeg fått i gaver... Så det er jo kjekt at jeg har fått litt forskjellige mønstre, men som likvel passer sammen!




 

Bare søøøt! <3 Millie white eggeglass!







Paiformen blir brukt omtrent daglig, siden det er ildfast. Blir brukt til myyye annet enn pai :)


Nydelig oppvaskhåndkle :) (som skulle vært strøkt sikkert, men pyttsann! ) 


Lattekopper..<3 


GOOOD HELG ALLE SAMMEN!
 Klem Vigdis

mandag 3. juni 2013

Sommer kommer... 

Endelig kom sommeren og det varme gode været!

Da frister det til planting og liv i hagen!



Med de fiiine krukkene fra Casa Interiør ble det sommerfint på verandaen i går!

Hjertet bak i den største krukka er fra Sthil her i Kvelde, og det skal klatre en eføy i den snart, bare den vokser seg litt større! 

Dronning Igrid må jeg jo bare ha, og hvit bacopa! Fant en ny favoritt i år også, bare sååå vakker! Calibrachoa dobbel lys rosa! Nesten som små roser! 

Calibrachoa bare vakker!!!

 Nå håååper jeg sommeren blir sånn deilig varm og fin, så vi kan ha masse glede av blomstene!! 

Det var jo til og med mulig å sitte ute langt utover kvelden i helgen, det er ikke ofte man kan det, men så deilig når det skjer!! 


Et lite minifuglehus med også med hjem fra Sthil i helga :) 
Det var markedsdager der på lørdag, så da ble det et micro hus til fuglene, såpass må de jo ha??   også hjertet til blomstene og til "mor i huset" da.. :)

SØTT vel? :)



Det var mine blomstrende nyheter for i dag! 
So long!
Vigdis

søndag 2. juni 2013

Livstegn!

 

Det er liv her hos meg!! Men grunnet litt annet som skjer om dagen, fint vær...OG dårlig form, har det vært lite blogglyst til stede!

  Jeg kommer sterkere tilbake! Ha det så bra så lenge, og nyt det fine været dere som har det! :))) 

Vigdis