til frokost er godt!
Og setter du en deig med kald veske kvelden i forveien, er det også enkelt, og ikke tidskrevende på morningen!
Her kommer oppskriften jeg bruker :
Kaldhevede rundstykker
- 400 g hvetemel (el bytt ut noe med grovere mel)
- 50 g solsikkekjerner
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 1/2- ss honning
- 1 ss olje
- ca 3 dl vann
- egg til pensling
- solsikkekjerner til strø
Bland alt alt det tørre godt.
Hell oppi vesken.
Kna deigen godt i 4-5 min etter at alt har blitt blandet godt.
Sett i kjøleskapet med plast over bollen natten over.
Så tar du deigen ut på morningen, baker ut rundstykkene, som så får stå på benken i ca 25 min.
Pensle med egg og strø på solsikkekjerner.
varm opp stekovnen til 250 grader.
Sett inn rundstykkene og senk gradene til 200 og stek i ca 10-15 min.
Jeg bruker varmluftsovnen.
Lukten av fersk gjærbakst.......................................
Egg... Jordbær...
17.mai frokosten vår i år!
Ha en fin pinsehelg!
Klem fra Vigdis
Hmmm disse må jeg prøve en dag. Så veldig gode ut Så flink du er til å gjøre det koselig. Nydelig dekket bord til 17 mai feiring.
SvarSlettHa en fin 2.pinsedag! Her prøver jeg å få sovet litt pga jeg skal på nattevakt til natta :-)
Tusen takk Janne :)
SvarSlettLiker å gjøre det litt koselig!
I dag er det neten som høst her.. Regner jo sidelengs!! Venter på varrrrme!
Klem