tirsdag 22. oktober 2013

Søndagsdessert..


For noen helger siden var jeg "skikkelig husmor" og lagde fårikål og dro til og med te' med en dessert.. Jeg husker da jeg var liten, da var det dessert på søndag og stort sett kun da! 
Men desto mer smakte det! Her i huset er det nok heller ikke så ofte dessert, men innimellom hender det jeg prøver å få det til. Det smaker jo veldig godt da!! 
Vi liker godt frukt til dessert hos oss, og fruktsalat er ofte en gjenganger.. Men denne gangen hadde jeg lyst på å lage noe annet. Nemlig fromasj! 
 Husker godt vi lærte å lage det da jeg gikk på skolen! Mener vi lagde det både på "heimkunnskapen", og på kokkeskolen. Denne gangen valgte jeg en litt frisk variant. 
Her kommer oppskriften for de som har lyst til å prøve!

SITRONFROMASJ:


Du trenger:
  •  5 stk  gelatinplater 
  •  6 stk  egg 
  •  150 g  melis 
  •  3 dl  kremfløte 
  • finrevet skall og presset saft av 2 stk  sitron  


 *Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, 5-6 minutter.
*Riv sitronskallet og press saften. 
*Skill eggene og pisk plommene med halvparten av melisen. Stivpisk hvitene med resten av melisen. 
*Stivpisk kremfløten. Bland eggedosis, sitronsaft/skall og fløte.
*Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende, varm vann.
*Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør forsiktig inn stivpiskede hviter.




* Hell fromasjen i en serveringsbolle. Sett den kaldt til fromasjen stivner.
*Pynt med revet sitronskall og sitronmelisse ved servering. 
 Ved siden av valgte jeg å bruke frosen bringebær som jeg tinte sammen med melis så de var passelig søte :)



 Bringebær fra frysa... Veldig friskt og godt! <3
Den fine gamle krystallbollen er arvegods.. :) 


 


Håper alle har en fin høstuke der ute!
Klem fra Vigdis


1 kommentar:

  1. Så utrolig godt ut. Lenge siden jeg har laget sitronfromasje. Må vel tilbake til kokkeskolen ;) Fine bilder du tar.

    SvarSlett