torsdag 19. desember 2013

FLESK...

 
FLESK må lages til jul!

Men  dette er  ikke "vanlig flesk" men flesk av det søøøte slaget! Sukker på sukker!
Det blir ikke helt riktig jul uten, og til jul tåler vi litt (mye) sukker! 




 Sukkerflesk hadde vi alltid til jul da jeg vokste opp, og det er en tradisjon jeg har tatt med meg. 
Har dere lyst på oppskriften kommer den her:

SUKKERFLESK:
30 pl gelantin
5 dl vann
1 kg(!) sukker
ca 15 dråper ananasessens ( fra apoteket) 
Konditorfarge

Bløtlegg gelantinplatene i ca 10 min
Kok opp vann og sukker. 
Tilsett den oppbløtte gelantinen, kryst vannet godt av.
Kok på svak varme i ca 15 min.
Tilsett annanas essensen. 


Om du vil ha 2 eller flere farger heller du det nå i forskjellige skåler og blander i ønsket farge. 
Ha massen i litt vide helst avlange firkantede former, det skal ikke være tykt lag. 
Jeg brukte til denne porsjonen 2 former a 20x30 cm og jeg bruker bakepair!

La det avkjøle, gjerne til neste dag i kjøleskap.
Så drar jeg papiret av, har sukker på overflaten, og klipper opp i remser, som jeg igjen klipper i biter og ruller alle sidene i sukker. 
Ha de i en tett boks eller som jeg, i et
 Norgesglass.

Tips:  Bruk det "Engelske finkornede" sukkeret du bla. får kjøpt på Meny. 
Synes ikke det blir så hardt når det har stått en stund, som vanlig sukker gjør.

 Nam nam... søtere blir det ikke! :)))

  Håper alle er i rute til jul. og ikke minst KOSER seg.. det er tross alt DET som er viktig, ikke at alle skaper og kriker og kroker er vasket!!

 Snart tenner vi det 4 lyset!! Hei hvor det går, tiden flyyyyr!!


Ha en fin kveld og en fin helg! Klem fra Vigdis

1 kommentar:

  1. Hmmmm barndomensjul med de seigmennene eller flesk som du kaller det. Mamma lagde alltid det når jeg var liten. Mange år siden jeg har smakt hjemmelaget seigmen/flesk nå. Skal jammen lage det til neste år :o)

    SvarSlett