tirsdag 6. mai 2014

"Køppkeik"


Hei!
Wow! 5000 visninger på bloggen min! Det må jeg si!! 
Aner ikke hvem dere lesere er da.. I allefall veldig få av dere. 
Det hadde vært veldig koselig om dere la dere til som følgere, og gjerne en kommentar i ny og ne, det er så morsomt med en hilsen!
Må vel nesten ha en "giveaway" nå da! Dere får følg med! 

 Mai er her, og med den fine måneden, følger det ofte med endel festdager og dermed mye KAKER!


Fikk bestilling på disse populære cupkakesene her om dagen til ei som skulle ha konfirmasjon. 
Eller "køppkeik" som en bekjent skrev, synes det ordet var litt morsomt! :) 
Deler oppskriften med dere her.. Det er kaker og krem jeg har mikset fra to forskjellige oppskrifter. De blir veldig saftige og kremen er ikke like søt som vanlig "smørkrem" ..



SJOKOLADE CUPKAKES:

2 dl vann
200 g smør
4 ss kakao

Kok opp smør og vann og rør inn kakao. Avkjøl litt 

4,5 dl sukker
4,5 dl hv.mel
2 egg
1 ts natron
1/2 boks lettrømme

Pisk egg og sukker til eggedosis. 
Tilsett hv.mel blandet med natron.
Tilsett rømmen i smørblandingen , og rør alt sammen.

Fyll muffinsformer halvfulle og stek på 200 g ca 10-15 min.
Jeg bruker å fryse de over natten til kremen er klar. De blir nesten mer saftig etter en tur i frysa og slipper formene mye lettere. 




"STINGKREM"

4 egg 
230 g sukker
1,5 dl fløte

250 g meirismør
100 g kokesjokolade 

Kok opp egg, smør og fløte mens du rører hele tiden.  Kok et par min.
Brekk sjokoladen opp i biter, og ha det i blandingen sammen med smør i terninger. 

Sett kaldt. Minst 6 timer, men helst over natten.



Rør i blandingen og smør eller sprøyt på muffinsene.
Skal du sprøyte på lønner det seg å la kremen stå bitte litt i romtemp først, ellers kan den være litt hard å få sprøytet ut. Evnt pisk den litt først. 



Til denne "bestillingen" lagde jeg 30 stk ganske store cupcakes og da lagde jeg 1,5 porsjon av kakene og dobbel porsjon av kremen. 

Kan fryses med krem også!


  ENJOY! 

Klem fra Vigdis 



1 kommentar:

  1. Hmmmm ser utrolig gode ut. Takk for at du deler oppskriften. Må prøves en dag .

    SvarSlett