torsdag 19. november 2015

Hjemmelaget hviløk/chilisalt

Hei på dere!
Jeg har forsøkt meg på hjemmelaget smaks-satt salt . 
Denne gangen ble det hviløk og chili salt. Det ble veldig godt! :) 













 
Her er oppskriften: 

4 chili 2 hvitløksfedd 2 dl maldonsalt/havsalt (jeg brukte havsalt) 

 Del  chiliene på langs og fjern frøene. Kutt dem fint opp. 
Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Ha chili og hvitløk  i en foodprocessor og la det gå noen runder. Tilsett salt og kjør et par minutter.

 Ha så saltet utover en bakepapirkledd stekeplate i et tynt lag,og sett midt i ovnen på 100 grader. La det stå til tørking en god halvtime. Hell deretter saltet over i foodprocessoren på ny og kjør det et par-tre minutter. 

Hell over på bakepapiret igjen og bre utover. La det så stå i ovnen i ca en halv time.
Avkjøl og hell over på et pent glass/krukke.





Dette saltet kan brukes til så mye ..

Hilsen og klem fra Vigdis  
 

2 kommentarer:

  1. Det saltet var bare så utrolig godt. Når det blir tomt skal jeg definitivt lage mer. Du har jo delt oppskriften her ♡ Tusen takk for flott gave og at du deler oppskriften♡

    SvarSlett