torsdag 28. januar 2016

Knekkebrød




Hei!

I går bakte jeg knekkebrød etter "eget hode" og de ble faktisk utrolig gode!




Det går mye knekkebrød her i huset, og de som er best er jo de som er av typen "hjemmelaget" .
De koster litt i butikken, så jeg har lenge tenkt at jeg må sette i gang med en runde selv!

Jeg har prøvd andre oppskrifter før, men da synes jeg de enten ble lite sprø, eller for harde. 

Disse synes jeg ble akkurat passe sprø og kjempegode!
Jeg tok bare litt av det jeg hadde i skuffen.....du kan jo i prinsipp bare bytte ut med det du liker selv!
 



Her kommer oppskriften til de som har lyst til å prøve! 

KNEKKEBRØD 

Jeg brukte :
575 g til sammen av : Gvovbakstmel, havregryn, linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner.
1/2 ts salt og en liten "dæsj" honning.
6 dl kaldt vann. 
Blandet alt sammen i en bolle 


Lot dette stå på benken 15 min og svelle. 
Hadde det hele utover to pairkledde og smurte stekeplater. Fordelte det jevnt med en slikkepott. Viktig at de er så jevnt og tynt  som mulig for å få sprø knekkebrød.

Satte ovnen på 160 grader (varmluft) Satte inn begge platene i 10 min. 
Tok de ut og delte inn i passe biter med et pizzahjul. 
Så stekte jeg de på 150 grader i ca 45 min til. Hvert 15. min tok jeg de ut og byttet plass på brettene i ovenen. Virker de veldig myke siste gang du tar de ut for å bytte plass på brettene, kan du evnt legge de over på rist før du steker de ferdig.

 Avkjøl oh ha de på glass eller boks. Jeg synes de blir fort myke i plast, så jeg anbefaler "kakeboks" eller som jeg gjorde her, glasskrukke. 

 
 Dekorativt også! 

Lykke til! :)


 Klem fra Vigdis

4 kommentarer:

  1. Deilig med knekkis, og sunt 😊

    SvarSlett
  2. Hmmmm så godt ut. Skal jammen prøve denne oppskriften. Takk for at du deler♡

    Ha en fin dag!

    Klem

    SvarSlett
  3. Er knekkebrød tid her også- er jo så gode :) Ligner mye på dine. Nam nam :)

    God kveld klem Monica

    SvarSlett
  4. Jepp...hjemmelagde er de beste..

    SvarSlett