tirsdag 4. april 2017

Ostekake

Hei!

I dag tenkte jeg å dele oppskrift på en velkjent kake for mange,men med en litt ny "vri" . Ostekaken jeg bakte til bursdagsfeiring for min nevø i helga som var.


  Den nye "vrien" er rett og slett at jeg la gelé og ostemassen lagvis i stedet for gelé bare på toppen, slik jeg vanligvis har gjort.
Oppå pyntet jeg med krem og marengs jeg hadde laget tidligere.

Her er oppskriften:
Bunn:
150 g smeltet smør
1 pk bixit kjeks
Litt kanel
Knus kjeksen fint (jeg bruker foodprossesoren) og bland i litt kanel og smeltet smør. Trykk det ut i en form med bakepapir i bunnen.
Sett kaldt.

 1 pk gelé (med 4 dl vann)

Ostekrem:
1 bx fløte
1 bx lettrømme
1 pk gelé (ta hvilken smak du liker )
200 g kremost
120 g melis

Lag først geleen som skal i Ostekremen.
Og geleen som skal i mellom lagene.
Kok opp pk nr 1 med 2,5 dl vann og rør ut pulveret. Sett til avkjøling.
Kok opp pk nr 2 med 4 dl vann. Sett på benken til avkjøling,ikke i kjøleskapet,da stivner den for mye før den skal. 😉

Pisk krem av fløten, og bland inn kremost,rømme og melis. (tips her: la kremosten ligge fremme en stund fra kjøleskapet,  da er det enklere å røre den ut uten å få klumper)
Ha så i den avkjølte geleen.
Hell et lag over kjeksbunnen.
La dette stivne i kjøleskapet. Hell så et lag gelé over. Stivne. Så et lag gelé osv.
Det tar litt tid😉Men man kan jo gjøre andre ting i mellomtiden.
Pass bare på å ikke sett gelé og Ostekrem for kaldt for da stivner det og det blir ikke lett å få pene lag.
Oppskrift på "pikekysss" som blir vellykket hver gang deler jeg snart her på bloggen!





Jeg hadde planer om å ha hele bringebær oppå også. I sommer frøst jeg nemlig ned noen store fine bringebær fra selvplukk ,som er perfekte til å pynte kaker med..
Men jammen var det tomt i fryse ..hmm til sommeren skal jeg fryse ned enda fler!
Pynten ble dermed ganske enkel..men litt annerledes enn jeg pleier å pynte ostekake ...



Ønsker dere en fin tirsdag! Her har vi en "blåsebortdag" 😊

,

Klem fra Vigdis

3 kommentarer:

  1. Oi den kaka så bare så utrolig god og elegant ut. Og pynten med pikekyssene gjorde seg veldig 🎂🍰

    Ønsker deg en fin tirsdag også!

    Klem

    SvarSlett