lørdag 4. januar 2014

Daimkake


Hei, og god lørdag alle dere som leser bloggen min!


Det fortsetter med grått vær, og det frister lite å gå ut...
Det blir litt pusling inne i stedet..
I går fant jeg noen bilder fra da jeg bakte daimkake sist.  Det hadde jeg hadde tenkt å dele med dere.  Men det har gått helt i glemmeboka.....

Denne oppskriften er langt fra ny, men den er likevel veeeldig god, og en god ting kan ikke nevnes for ofte vel?
Så i disse "leve et nytt og bedre liv" dager...(?!?) så kommer oppskriften her:  

DAIMKAKE: (iskake)
  • 150 g mandler
  • 150 g melis
  • 4 eggehviter

 





Mal mandlene  og bland med meilisen. 

 Stivpisk eggehvitene vend forsiktig inn mandel og melis blandingen. Rører du for hardt mister du den luftige konsistensen.
 Ha deigen i en smurt form på 22-24 cm og stek den ved 160 grader i ca 35 minutter. Når kaken er stekt lar du den avkjøle seg i formen.



Iskrem:
  • 4 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 4 plater gelatin
  • 2 plater Daim sjokolade
     
     Hakk opp Daim sjokoladen i ikke alt for små biter.



Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret, og pisk fløten til krem. 
 Bland så dette sammen.
 Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5-10 min.
 Kok opp ca 1/2 dl vann som du rører ut en og en gelatinplate i. Hell så dette med en tynn stråle i eggedosiskremen, samtidig som du rører.  



Bland så i ca halvparten av den hakkede Daim sjokoladen. (eller bruk alt i iskremen, og bruk daimkuler til pynt, som jeg har gjort her.. )
 Hell røren over den avkjølte mandelbunnen og ha så resten av Daim sjokoladen over som pynt.




Kaken må så fryses.
Og såå nyyytes! 
  • Klem fra Vigdis

 


3 kommentarer:

  1. Ååå den kaka så god ut. Skal jammen prøve den ved en spesiell anledning. Ønsker deg en fin søndag!!

    SvarSlett
  2. Lurer på om ikke jeg smakte den i en bursdag ;) nydelig !!

    SvarSlett
  3. Du gjorde nok det ja hihi! Var vel akkurat den på bildet og ;) ♥

    SvarSlett