lørdag 23. mai 2015

Eltefrie rundstykker

Ferske rundstykker.......

til frokost er godt!
Og setter du en deig med kald veske kvelden i forveien, er det også enkelt, og ikke tidskrevende på morningen!




 Her kommer oppskriften jeg bruker :

 

Kaldhevede rundstykker

  • 400 g  hvetemel (el bytt ut noe med grovere mel)
  • 50 g solsikkekjerner
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 1/2- ss honning
  • 1 ss olje
  • ca 3 dl vann
  • egg til pensling 
  • solsikkekjerner til strø

Bland alt alt det tørre godt.
Hell oppi vesken.
Kna deigen godt i 4-5 min etter at alt har blitt blandet godt.
Sett i kjøleskapet med plast over bollen natten over.

 Så tar du deigen ut på morningen, baker ut rundstykkene, som så får stå på benken i ca 25 min.
Pensle med egg og strø på solsikkekjerner. 

varm opp stekovnen til 250 grader. 
Sett inn rundstykkene og senk gradene til 200 og stek  i ca 10-15 min.
Jeg bruker varmluftsovnen. 



Lukten av fersk gjærbakst.......................................

 Egg... Jordbær... 
17.mai frokosten vår i år!




Ha en fin pinsehelg!

Klem fra Vigdis

2 kommentarer:

  1. Hmmm disse må jeg prøve en dag. Så veldig gode ut Så flink du er til å gjøre det koselig. Nydelig dekket bord til 17 mai feiring.

    Ha en fin 2.pinsedag! Her prøver jeg å få sovet litt pga jeg skal på nattevakt til natta :-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk Janne :)
    Liker å gjøre det litt koselig!
    I dag er det neten som høst her.. Regner jo sidelengs!! Venter på varrrrme!

    Klem

    SvarSlett