Jeg har forsøkt meg på hjemmelaget smaks-satt salt .
Denne gangen ble det hviløk og chili salt. Det ble veldig godt! :)
4 chili 2 hvitløksfedd 2 dl maldonsalt/havsalt (jeg brukte havsalt)
Del chiliene på langs og fjern frøene. Kutt dem fint opp.
Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Ha chili og hvitløk i en foodprocessor og la det gå noen runder. Tilsett salt og kjør et par minutter.
Ha så saltet utover en bakepapirkledd stekeplate i et tynt lag,og sett midt i ovnen på 100 grader. La det stå til tørking en god halvtime. Hell deretter saltet over i foodprocessoren på ny og kjør det et par-tre minutter.
Hell over på bakepapiret igjen og bre utover. La det så stå i ovnen i ca en halv time.
Avkjøl og hell over på et pent glass/krukke.
Dette saltet kan brukes til så mye ..
Hilsen og klem fra Vigdis
Det saltet var bare så utrolig godt. Når det blir tomt skal jeg definitivt lage mer. Du har jo delt oppskriften her ♡ Tusen takk for flott gave og at du deler oppskriften♡
SvarSlettveldig godt ;)
SvarSlett