tirsdag 17. september 2013

Middagstips..


 I  dag vil jeg komme med et middagstips. Det er ikke akkurat et revolusjonerende tips, men jeg synes det er kjekt selv å lese middagstips, så jeg tenkte vi var flere "i samme båt".

Denne retten ble til en dag jeg bare fant "noe i skapet" så det er absolutt greit å putte i det du har/liker.

PASTAFORM:

Kjøttsaus:
I pk karbonadedeig/evnt kjøttdeig/kyllingkjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 paprika
2 gulrøtter
1/2 rød chili (ta ut frøene om du ikke vil ha den veldig sterk)
Salt/pepper
Liten klype sukker
I lite glass tomatpure
1 boks hakkede tomater
1 dl vann

Hakk løk og brun lett sammen med hvitløk i smør/olje.
Brun karbonadedeigen.
Skrell og skjær gulrot i små biter.
Anbefaler på det varmeste grønnsakskrelleren fra Tupperware! Ingen over ingen ved siden!! ;)

Bland alt sammen i kjele/stekepanne og la det surre en stund.
(ca 10 min, en gjerne lenger også)
Smak til med krydder.


Kok ca 300 g pastapenne (eller annen pasta) 
La de renne av seg. 
Nydelig blått dørslag fra Feel


Hvit ostesaus saus:
 2 ss smør
3 ss hv.mel
6 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 ts revet muskat
 4 ss ost

 Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
Ha i krydder og revet ost til slutt.

Legg pastaen og kjøttsausen lagvis i smurt ildfast form.

Avslutt med ostesausen.
 


 Ha over ca 3 dlrevet ost til slutt.



 
 Stek i ca 15 min på 200 grader (jeg bruker varmluft) til osten har gyllen farge.


 Server med en god salat og evt hvitløksbrød til! 
    
Deilig salat!     
 
Velbekomme! 

Klut fra Janne ,salt/sukkerdrysse fra Greegate.

Dinner is served! 

Hilsen Vigdis  

3 kommentarer:

  1. Så veldig godt ut. Skal jammen lage det i dag. Innkjøpsliste er allerede skrevet.

    Fin header du har fått deg ;)

    Og kluten min og da :D

    Ha en fin dag Vigdis :)

    SvarSlett
  2. Hihi ja den brukes mest til pynt enda Janne, er jo så fiiin! <3 Håper maten blir som du forventer, kos deg og ha en fin dag du også! Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Som skrevet ble det middag a la Vigdis i dag. Pastaformen var utrolig god Vigdis. Vi likte den begge to her i huset så denne retten er ikke siste gangen jeg lager til oss :)

      Slett