Så var hverdagen her på ordentlig igjen!
Skoleoppstart for de fleste! Vi har i dag 4 spente ungdommer!
Min eldste starter 2.året på høyskolen i Gjøvik i dag. Min yngste som lærling på Skagerak elektro! Sistnevnte var veldig spent i dag!
Vi har også to ungdomskoleelever nå, en 10.klassing og en 8.klassing! Hjelpe meg så store de blir!!!
Ønsker alle de fine ungdommene våre lykke til!! :)
I helga laget jeg kyllingpai. Min samboers absolutte favoritt ;)
Jeg tenkte jeg skulle dele oppskrift med dere. Den er halvveis selvkomponert, og ble til etter sånn "man tager hva man haver" prinsippet!
KYLLINGPAI:
Deig: 150 g smør
3 dl hv.mel
3 ss kaldt vann
Jeg bruker en foodprosessor. Har i kaldt smør i terninger, hv.mel og vann og "mikser" til alt samler seg til en deigklump. Da er den ferdig. Pakker inn i plast og lar hvile en time (eller mer)
Fyll:
*2 kyllingfileter som krydres lett,stekes, og deles i terninger (evnt rens og del opp kjøtt fra en halv kylling )
*2 store eller 4 mindre champinjonger
*1/2 rødløk (evnt purre )
*150 g bacon , skjæres i biter og stekes
*Noen små "buketter" broccoli eller aspargesbønner
*3 egg
*3 dl fløte /matfløte
* karri
*pepper (lar være salt, pga både ost og bacon gir nok salt)
*Revet ost ca 150 g
Del opp sopp og løk og brun det i pannen. Gjør det samme med kyllingen og baconet.
Del opp broccoli i små buketter og bland alt sammen. krydre med karri og pepper.
Trykk deigen ut i en pai eller springform. Lag litt kanter. Prikk med en gaffel og forstek på 200 grader ca 10 min.
Ha alt fyllet i det forstekte paiskallet, og hell over eggeblandingen.
Dryss over revet ost.
Stek videre på 200 g til eggeblandingen er fast og osten gylllen.
Server med en god salat og en god rømmedressing
Bon apetit!
Ha en fin uke! Klem fra Vigdis
Hmmmm den har jeg fått av deg og den smaker himmelsk. Takk for oppskriften!
SvarSlettLykke til med alle ungdommene deres <3
Takk skal du ha Janne! ♡ :) Klem
SvarSlett