fredag 24. mai 2013

Kjøttboller......(og pottatisssmos) 

Hei!

Da yngstemann var liten eeelsket han kjøttboller!

Men siden han første gang smakte kjøtboller da vi var i  Sverige (  på en såkalt Harrytur) så skulle de således være SvEnSkE!

Og ikke skulle bare kjøttbollene være svenske, men det skulle potetmosen også være! :)) Akkurat som i "Sveije" skulle det være.. med potetmos og fløtesaus..:)

Så   da måtte jeg lage "svenske kjøttboller" da.. (les fra norsk kjøttdeig og kun norske råvarer)  og "svensk potetstappe" (les Toro).. 

 

Man vil da ha fornøyde barn må vite! :)))

 

Årene har gått, og fremdeles er jo kjøttboller godt! ;) Men de trenger ikke lenger være "svenske " :) 

I dag laget jeg en posjon "spanske kjøttboller", de er min favoritt for tiden! Passer både til pasta, (svensk) potetmos eller til tapas o.l

Det er jo kjempegreit å lage en stor porsjon når man først er i sving også, og putte noen i frysa! ( De smaker supergodt i matboksen kalde også) 

Her kommer oppskriften:

Spanske kjøttboller

400 g karbonadedeig

1/2 ts salt

Litt pepper

1/2-1 chili (kommer an på hvor sterkt du liker) 

1/2 fedd hvitløk 

1/2 løk

1 egg

2 ss hv.mel

Hakk opp løk,chili og press hvitløk.

Bland alt godt sammen. 

Stek runde små boller, "snurr " ofte på stekepanna så de blir runde i formen! 

 

ENJOY! :))

God helg og nyt finværet hvis det er der du er! :)

Vigdis


3 kommentarer:

  1. Så utrilig godt ut. Men serverer du disse med potetmos også, eller hva serverer du til disse?

    SvarSlett
  2. Hei Janne! Disse er kjempegode til hjemmelaget potetmos, pasta og tomatsaus eller som tapas! Er like gode kalde, f.eks i matboksen eller "ut på tur" :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nam nam, takk for svar. Skal virkelig prøves ut :)

      Slett