For en tid tilbake prøvde jeg en oppskrift jeg fant på en sjokolade/karamellkake som svenskene kaller "kladdkaka" !
Den var kjempeenkel å "bake" og var farlig god! Smaken var som karamell!
De som kjenner meg, vet at karamell er noe av det beste jeg vet!
Og nesten det beste av alt...... nesten ingen oppvask etterpå, da alt lages i en kjele!
Oppskriften får dere her:
"Kladdekake uten egg"
150 g smør
2 msk sirup
2,5 dl sukker
2 dl hv.mel
1 tsk vaniljesukker
0,75 dl kakao
0,5 dl melk
1 nype salt
Smelt smøret i en kjele. Rør ned resten av ingrediensene og kok upp under omrøring. Smør en form på 24 cm (jeg brukte også bakepapir i bunnen ) og hell i røra.
Stek i 175 gr i 18 minuter. (ikke stek mer selv om den ikke virker ferdig, den "setter seg" når den blir kald.) Kan bli for hard om den stekes for lenge! La den avkjøle, og sett den så i kjøleskapet noen timer innen servering.
Skjær i tynne snipper og nyyyyt!
Kaken holder seg godt noen dager i kjøleskap i tett boks. Kan også fryses!
Ha en strålende helg alle sammen!
Klem fra Vigdis
Hmmmm den må prøves en dag. Elsker nemlig karamell jeg også. Deilig at du slipper unna med masse oppvask etterpå da;)
SvarSlettHa en fin helg!
Ja, det burde du Janne! Kjekt å ha litt i frysa også! ;) En god helg til deg også! :)
SvarSlettDen er veldig god- som sjokoladekaramell :) Veldig flott fat du har :)
SvarSlettGod helg klem Monica
Bruker man selv hevende hvetemel til kladde kake ?
SvarSlett