lørdag 16. august 2014

Kladdekake uten egg

Hei!
 For en tid tilbake prøvde jeg en oppskrift jeg fant på en  sjokolade/karamellkake som svenskene kaller "kladdkaka" !
Den var kjempeenkel å "bake" og var farlig god! Smaken var som karamell! 
De som kjenner meg, vet at karamell er noe av det beste jeg vet!
Og nesten det beste av alt...... nesten ingen oppvask etterpå, da alt lages i en kjele!


 Oppskriften får dere her:

"Kladdekake uten egg"

150 g smør
2 msk sirup
2,5 dl sukker
2 dl hv.mel
1 tsk vaniljesukker
0,75 dl kakao
0,5 dl melk
1 nype salt




 Smelt smøret i en kjele. Rør ned resten av ingrediensene og kok upp under omrøring. Smør en form på 24 cm (jeg brukte også bakepapir i bunnen ) og hell i røra.




 Stek i 175 gr i 18 minuter. (ikke stek mer selv om den ikke virker ferdig, den "setter seg" når den blir kald.) Kan bli for hard om den stekes for lenge! La den avkjøle, og sett  den så i kjøleskapet noen timer innen servering.
Skjær i tynne snipper og nyyyyt!


 Kaken passer best å spise "fra hånden" :)



Kaken holder seg godt noen dager i kjøleskap i tett boks. Kan også fryses!



Ha en strålende helg alle sammen!
Klem fra Vigdis 

4 kommentarer:

  1. Hmmmm den må prøves en dag. Elsker nemlig karamell jeg også. Deilig at du slipper unna med masse oppvask etterpå da;)

    Ha en fin helg!

    SvarSlett
  2. Ja, det burde du Janne! Kjekt å ha litt i frysa også! ;) En god helg til deg også! :)

    SvarSlett
  3. Den er veldig god- som sjokoladekaramell :) Veldig flott fat du har :)

    God helg klem Monica

    SvarSlett
  4. Bruker man selv hevende hvetemel til kladde kake ?

    SvarSlett